Resum de les principals mesures decretades per la Generalitat per frenar la Covid-19

L’informem que el Govern de la Generalitat ha aprovat noves mesures per fer front a l’avanç de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya, entre les quals s’inclou el tancament perimetral de Catalunya durant 15 dies i un confinament municipal els caps de setmana, des de les 6 hores del matí de divendres fins a la mateixa hora de dilluns.

És a dir, durant les dues properes setmanes els ciutadans no poden creuar la frontera invisible que separa Catalunya d’Aragó, València o França i, durant els caps de setmana, no poden sortir del seu poble o ciutat.

Excepcions: dins de les comarques es permetrà la mobilitat per anar a cementiris el 31 d’octubre i l’1 de novembre. I en municipis limítrofs es permetrà la mobilitat en casos de pràctica esportiva individual a l’aire lliure, competicions esportives autoritzades o desplaçaments de persones amb permís penitenciari.

En els dos casos es mantenen les excepcions, motivades per aquells desplaçaments que estiguin justificats, com assistència a centres sanitaris, raons de tipus laboral, per acudir a centres educatius o tenir cura de persones dependents.

Activitats culturals
Teatres, cinemes i sales de concerts hauran de tancar durant al menys 15 dies. Els museus podran obrir a l’33% del seu aforament i les biblioteques, per dur a terme el seu servei de préstec.

Activitats esportives i gimnasos
Es tanquen els gimnasos i centres esportius.

Centres i locals comercials
El Govern ha decretat també el tancament dels centres comercials (només poden obrir els que serveixin productes de primera necessitat) i la resta de locals comercials de menys de 800 metres quadrats hauran de reduir l’aforament a l’30%. Els locals de més de 800 metres quadrats, han de delimitar el seu espai d’obertura a aquesta mesura i mantenir l’ocupació màxima de l’30%. No hi ha límit de superfície per als establiments d’alimentació, begudes, productes higiènics i primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques, concessionaris, jardineria i perruqueries.

Bars i restaurants
Es prorroga el tancament. El servei de lliurament de menjar a domicili es permetrà fins a les 23.00 hores.

Ensenyament educativa
Es suspenen també totes les activitats extraescolars, a excepció d’aquelles que es realitzen en grups bombolla dins de les escoles. Continuen les classes presencials en educació primària, encara que a partir de 3r de l’ESO es podria optar per un model híbrid. Es insta els centres educatius a impulsar per les classes virtuals en els nivells de Batxillerat i Formació Professional. Les universitats continuaran fent l’activitat a distància.

Teletreball
Es recomana a les empreses facilitar el teletreball, per limitar a l’màxim la mobilitat, adaptant fins i tot els horaris d’entrada i sortida, excepte quan és impossible o quan no es tenen els mitjans per fer teletreball.

Actes religiosos i cerimònies
Els actes religiosos i cerimònies civils, incloses bodes i cerimònies fúnebres, hauran de limitar l’assistència a l’30% de l’aforament.

Consulti tota la informació aquí: http://interior.gencat.cat/es/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/malalties-transmissibles-emergents-amb-potencial-alt-risc-/noves-mesures-per-contenir-els-brots-covid-19/index.html

Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir al respecte.