Resum de les mesures laborals que inclou el projecte de Pressupostos 2019

El Consell de Ministres ha aprovat el Pla Pressupostari i el nou escenari macroeconòmic que el Govern remetrà a la Comissió Europea. Entre les mesures de política social que s’inclouen en l’acord pressupostari destaquen:

Entre les mesures de política social que s’inclouen en l’acord pressupostari destaquen:

IPC de pensionistes

L’actualització de les pensions d’acord amb l’IPC real, el que beneficiarà a 8,7 milions de pensionistes. A més, hi haurà un major esforç per als més grans més vulnerables amb una pujada del 3% de les pensions mínimes i no contributives, que beneficiarà a 2,3 milions de pensionistes.

Copagament farmacèutic

La supressió del copagament farmacèutic beneficiarà a 5 milions de pensionistes amb renda baixa i a 1,8 milions de persones de famílies amb pocs recursos.

Beques

També s’inclou per als Pressupostos de 2019 un augment de les beques per a l’estudi i ajudes per a material escolar en les etapes obligatòries. Així mateix, s’incrementa un 40% la dotació per a la dependència i s’augmenta la prestació per fill a càrrec per a famílies vulnerables, que beneficiarà més de 1 milió de persones. També s’inclouen ajudes per al menjador per combatre la pobresa infantil o la promoció de la universalització de l’escola de 0 a 3 anys.

SMI i subsidi

Així mateix, el compromís del Govern de lluitar contra la precarització en l’ocupació es reflecteix en la major pujada en la història de la democràcia del Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins als 900 euros en 14 pagues. A més, la recuperació del subsidi per desocupació per a majors de 52 anys beneficiarà 114.000 noves persones que havien quedat excloses d’aquest ajut, mentre que altres 258.000 persones que actualment cobren aquest subsidi veuran incrementada la cotització al 125% del límit mínim de cotització.

Permís de paternitat

Amb l’objectiu d’avançar en la igualtat de gènere i la conciliació laboral i familiar, es produeix l’equiparació progressiva del permís de paternitat i maternitat, de manera que el 2019 els pares gaudiran de vuit setmanes, davant de les cinc actuals. També es millora la dotació per finançar el Pacte d’Estat de Violència de Gènere.

R + D + I

I per avançar cap a un model productiu més sostenible, s’incrementa un 6,7% les partides per a R + D + I.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *