La quota mínima dels autònoms pujarà 5,36 euros al mes el 2019

La base mínima de cotització dels treballadors autònoms pujarà un 1,25% a partir l’1 de gener de 2019, fins als 944,35 euros al mes, i el tipus de cotització serà del 30%, de manera que els autònoms persones físiques hauran de pagar 5,36 euros més al mes (64 euros més a l’any) del que paguen actualment, tot i que a canvi rebran una major protecció.

El Govern ha arribat a un acord amb les organitzacions d’autònoms sobre la cotització del col·lectiu per 2019. Així, després de diverses reunions, les organitzacions més representatives del sector, ATA i UPTA, han aconseguit imposar la seva preacord de la setmana passada, de tan manera que la base mínima de cotització dels treballadors autònoms pujarà un 1,25% a partir l’1 de gener de 2019, fins als 944,35 euros al mes, i el tipus de cotització serà del 30%, de manera que els autònoms persones físiques hauran de pagar 5,36 euros més al mes (64 euros més a l’any) del que paguen actualment, tot i que a canvi rebran una major protecció.

Aquest acord implica també millores en protecció social: La base de cotització dels autònoms s’incrementa en un 1,25% a partir l’1 de gener de 2019 i el tipus de cotització passa a ser del 30%.

Així la quota puja per als autònoms persona física 5,36 € / mes (64 € / any) i per als autònoms societaris la pujada és de 6,89 € / mes (82 € / any).

  • Dret a atur: es millora el seu accés, flexibilitzen les condicions i amplia la durada de la prestació.
  • Els autònoms tindran dret a cobrar la prestació per accident de treball o malaltia professional des del primer dia de baixa.
  • Tots els autònoms tindran dret a accedir a la formació contínua i reciclatge professional.
  • Els autònoms no pagaran la quota de Seguretat Social a partir del segon mes de baixa per malaltia o incapacitat temporal fins al moment de l’alta.
  • Les autònomes, dins dels 24 mesos posteriors a la prestació de baixa per maternitat, podran obtenir una tarifa plana de 60 € durant 12 mesos sense necessitat de cessar prèviament en la seva activitat.
  • Es mantenen després dels 12 primers mesos les bonificacions posteriors actuals de la tarifa plana. Els beneficiaris de la tarifa plana tindran accés als mateixos drets i prestacions.

Es poden posar en contacte amb nosaltres per a qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir respecte d’això.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *