Consells de seguretat per mantenir reunions virtuals

Les reunions virtuals online mitjançant veu, vídeo o a través de serveis web són una constant de la feina actual i de el teletreball. Cal ser conscients de la necessitat de protegir la nostra privacitat i seguretat en el món online.

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades recomana no descuidar els riscos de privacitat, que pot facilitar la pràctica de conductes deslleials per part dels interlocutors, antics companys de treball, empleats descontents o, fins i tot, que ciberdelinqüents puguin espiar o sabotejar-les. Simplement prenent algunes precaucions bàsiques es pot garantir que les reunions online siguin un espai de treball eficaç i segur, evitant incidents que puguin arribar a constituir una bretxa de seguretat de les dades personals o comprometre d’una altra manera la privacitat.

Sobretot és imprescindible en aquells casos en què s’hagin de tractar dades o informació molt sensible, és convenient consultar amb un professional de seguretat i TI de la seva organització i, si escau, prendre precaucions addicionals:

  • Utilitzeu únicament els serveis de reunions virtuals aprovats per la seva organització per a aquestes situacions, amb xifrat d’extrem a extrem i que utilitzin pin o contrasenyes úniques per a cada assistent. Doni instruccions perquè no siguin compartides.
  • Utilitzeu els panells d’assistents per tenir controlat qui està a la reunió en tot moment.
  • Bloquegeu l’accés a la reunió una vegada que tots els participants estiguin identificats.
  • Permeti únicament als amfitrions compartir pantalla.
  • En cas de realitzar enregistraments, han de ser xifrades mitjançant un algoritme robust i utilitzant contrasenyes fortes. Elimineu qualsevol gravació que hagi pogut quedar emmagatzemada en el proveïdor.
  • Demani explícitament als assistents que únicament utilitzin dispositius proporcionats i / o aprovats per l’organització

Es poden posar en contacte amb nosaltres per a qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir al respecte.