Claus per a un pla de tresoreria efectiu

Moltes empreses no compten amb un pla de tresoreria efectiu. A causa d’això es troben amb situacions d’incertesa i sense arribar a tenir clar el que han de cobrar i pagar en els mesos vinents.

A la llarga això pot comportar molts problemes a l’empresa. També és rellevant que moltes empreses segueixen obstinades a no donar el salt de l’analògic al digital i segueixen realitzant totes les seves operacions en paper o en programes informàtics obsolets que acaben fallant.

Les 9 claus de com millorar el control de tresoreria en l’empresa:

1. Control de cobraments i pagaments associats a la factura: és important que en cada factura es tinguin totalment clars els cobraments i els pagaments ja que d’aquesta manera ens evitarem després problemes. Això és essencial per portar un control de tresoreria correcte.

2. Registre de cobraments i pagaments amb informació comptable: portant un registre evitarem després pèrdues i daltabaixos a l’hora de revisar les factures.

3. Control de cobraments i pagaments pendents: moltes vegades ens deuen diners o hem i no el tenim correctament gestionat pel que al final ens acabem portant sorpreses desagradables. Cal que tot estigui perfectament controlat.

4. Gestió de bancs i caixa: d’aquesta manera tindrem un control total pel que fa a les operacions que fem amb bancs.

5. Previsions de tresoreria: el poder disposar d’aquesta eina ens permetria avançar-nos a la situació econòmica de l’empresa i d’aquesta manera tindríem clar com hem d’actuar.

6. Gràfiques de situació: en comptes de passar-nos hores i hores rebuscant entre factures unes gràfiques amb un simple cop de vista ens poden mostrar perfectament la situació de l’empresa.

7. Sèries en tresoreria: a tenir-ho tot ben organitzat evitarem després trobar-nos amb imprevistos.

8. Llistat de moviments per banc: si operem amb diversos bancs serà una bona eina per poder organitzar-nos correctament.

9. Tipus de comptabilitat: poder diferenciar entre tots els tipus de comptabilitat que hi van a ser-nos de gran utilitat.

Es poden posar en contacte amb nosaltres per a qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir respecte d’això.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *