Reforma fiscal: nuevas retenciones salariales y deducciones fiscales

A partir de l’1 gener 2015 entraran en vigor les noves retencions salarials i deduccions fiscals que preveu la reforma fiscal. Així, es redueixen els tipus en tots els trams de l’IRPF (una rebaixa mitjana del 12,5%); baixen les retencions per activitats professionals i activitats econòmiques; es redueixen les retencions per a administradors de societats; i es creen tres noves deduccions per família nombrosa o persones amb discapacitat a càrrec.

Rebaixa de l’IRPF

Les retencions salarials s’adaptaran a la rebaixa mitjana del 12,5% que suposa la reforma de l’IRPF per a 20 milions de contribuents. S’eleven els llindars de retenció i s’ha incorporat la nova escala de retenció amb tipus marginals inferiors. Quedarà així:
IRPF 2015-2016 GEMAPLa reforma fiscal en la seva totalitat (inclòs l’Impost sobre Societats) posarà en mans dels contribuents 9.000 milions d’euros en dos anys.

Autònoms i administradors de societats

Les retencions per activitats professionals i activitats econòmiques (autònoms) baixaran del 21% al 19% el 2015 i al 18%, en 2016. S’incorpora també el nou tipus del 15% per a professionals amb menors imports de rendiments íntegres (15.000 euros anuals) . El tipus de retenció per a administradors d’entitats la xifra de negocis sigui inferior a 100.000 euros passarà del 42% actual al 20% el 2015 i al 19% en 2016. Per als que sigui superior el tipus serà del 37,5%.

Deduccions a les famílies

Com a conseqüència de la reforma de l’IRPF, a partir de l’1 gener 2015 hi haurà tres noves deduccions (impostos negatius que operaran de forma anàloga a la deducció per maternitat), aplicable per treballadors per compte propi o aliè integrats en una família nombrosa o amb un descendent o ascendent amb discapacitat pel qual tingui dret al mínim corresponent (33% o més). Per cadascuna d’elles, es tindrà dret a una deducció acumulable, de 1.200 euros anuals. Igual que la deducció per maternitat (un altre impost negatiu perfectament compatible amb els nous), que es manté, serà possible sol·licitar a l’Agència Tributària la percepció anticipada de les noves deduccions, de manera que puguin cobrar a raó de fins a 100 euros al mes per cadascuna d’elles, a les que es tingui dret.

Per a qualsevol dubte o aclariment, estem a la seva disposició. Contacti amb nosaltres.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *