Incentivos-fiscales-maternidad-Gemap

Nous incentius fiscals per la maternitat

Les dones que hagin tingut dos o més fills rebran un complement a la quantia de la pensió contributiva. Aquesta mesura es recull en el nou Plan Integral de Apoyo a la Familia 2015-2017, que ha aprovat el Consell de Ministres i que està dotat amb un pressupost de 5.400 milions d’euros.

La mesura estrella és un complement a la jubilació (o la pensió de viduïtat o d’incapacitat) per a les noves pensions de les dones que hagin tingut dos fills i es jubilin a partir de l’1 de gener de 2016. Així veuran incrementada la seva pensió un 5 %; les que hagin tingut tres fills un 10%, i les que hagin tingut quatre o més un 15%.

El Govern calcula que el 2016 hi haurà 123.357 beneficiàries, el que suposa un cost estimat de 51 milions d’euros. En 2017 seran 241.000. En 2018 el nombre s’elevarà a 350.000 i el 2019 arribarà 455.000.

El Pla Integral de Suport a les Famílies s’articula en set línies estratègiques: protecció social i econòmica de les famílies; conciliació i coresponsabilitat; suport a la maternitat i entorn favorable per a la vida familiar; parentalitat positiva; suport a les mesures amb necessitats especials; polítiques familiars i avaluació per resultats. En el tràmit parlamentari s’aniran desgranant totes les mesures concretes, però podem avançar que es canviarà la fiscalitat en moltes altres qüestions referents a la maternitat, la dependència i la malaltia.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *