Dies de cortesia per a les notificacions electròniques

Encara que Hisenda mai descansa, concedeix als contribuents fins a 30 dies naturals a l’any durant els quals no podrà dipositar notificacions a la bústia electrònica.

Si no està inclòs al sistema de notificacions electròniques no podrà sol·licitar els dies de cortesia.

Com ho pot demanar?

Cal estar donat d’alta a la DEH i estar subscrit als procediments disponibles a l’Agència Tributària per a la recepció de notificacions.
Cal comunicar-ho amb 7 dies d’antelació.
La sol·licitud cal fer-la a través de la Seu Electrònica de l’Agència Tributària, a l’apartat de Les meves Notificacions on ja hi ha un enllaç per sol·licitar aquests dies de cortesia.

Atenció. Són dies naturals i per tant cal marcar també els dissabtes i els diumenges.

Què passa durant aquests dies de cortesia?

Durant els dies assenyalats, l’Administració no podrà posar notificacions a la vostra disposició a l’adreça electrònica habilitada. No obstant això, NO són ​​dies inhàbils a efectes administratius, de manera que, si fins al dia anterior al període marcat rep una notificació telemàtica, aquesta s’entendrà notificada una vegada hagin transcorregut 10 dies des de la recepció d’aquesta, podent coincidir amb un dia de cortesia.

Tingueu present que si la vostra empresa tanca tot el mes d’agost, inicieu el termini de cortesia el dia 1 d’agost i finalitzeu-lo el 23 d’aquest mes. En disposar dels deu dies de marge indicats, encara que rebi una notificació el dia 24 d’agost encara estarà a temps d’accedir-hi quan torni a la feina a principis de setembre, sense perdre cap dia per contestar-la. D’aquesta manera encara us quedaran alguns dies que podreu repartir durant la resta de l’any.

Recomanacions

Marqueu els 30 dies com més aviat millor. Cal triar, si més no, amb una setmana de termini, per tant, no es pot fer d’un dia per l’altre.
Comenceu a assenyalar uns dies abans de marxar de vacances, per no rebre una notificació just el dia abans de sortir.
Acabeu uns dies abans de tornar ja que si rebeu una notificació en aquests dies romandreu a la vostra bústia per ser descarregada durant 10 dies, per la qual cosa podrà fer-ho quan torni sense problemes.

Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per a qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre això.