Com sol·licitar els dies de cortesia?

La seva empresa pot seleccionar fins a 30 dies naturals a l’any durant els quals Hisenda no podrà dipositar notificacions a la seva bústia electrònic.

Volem recordar-los que Hisenda pot notificar durant tot el període d’estiu, ja sigui per correu ordinari mitjançant carta certificada per al cas de contribuents que siguin persones físiques o bé a través de la Bústia de Notificacions Electròniques de l’AEAT.

Li recordem que pot sol·licitar a l’Agència Tributària un màxim de 30 dies durant l’any natural en què l’Agència no podrà posar notificacions a la teva adreça electrònica habilitada (DEH). Ara que comencen les vacances és un bon moment per sol·licitar-los.

M’avisen si he rebut una comunicació o notificació electrònica?

Si vostè té una SA o SL, actualment ja estarà rebent les notificacions d’Hisenda de forma electrònica. En aquest sentit, recordi:

  • Aquestes notificacions s’entenen realitzades quan s’accedeix a elles des la bústia electrònica de la seva empresa, o bé quan passen 10 dies des que arriben a la bústia i no han estat obertes.
    Per tant, pot succeir que aquest proper mes d’agost rebi alguna notificació (agost és hàbil a aquests efectes), i que a la tornada de vacances se li hagin passat els terminis per a recórrer.
  • Per evitar aquest risc, recordeu que vostè pot seleccionar fins a 30 dies naturals a l’any, consecutius o no, durant els quals Hisenda no pot dipositar notificacions a la seva bústia electrònic (els “dies de cortesia”).

Tingueu present que si la seva empresa tanca tot el mes d’agost, s’iniciï el termini de cortesia el dia 1 d’agost i finalícelo el 23 d’aquest mes. A l’disposar dels deu dies de marge indicats, encara que rebi una notificació el dia 24 d’agost encara estarà a temps d’accedir-hi quan torni a la feina a principis de setembre, sense perdre cap dia per contestar-la. D’aquesta manera encara li quedaran alguns dies que podrà repartir durant la resta de l’any.

Ha de sol·licitar-ho a l’mínim 7 dies abans del primer dia seleccionat. Així mateix, valori seleccionar alguns dies de final de juliol, per evitar el risc de rebre una notificació just abans de vacances.

El procediment per a realitzar l’assenyalament dels dies haurà de realitzar obligatòriament a la Seu electrònica de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària a la següent adreça electrònica: Veure adreça

A causa de la proximitat de el període de vacances, els aconsellem que realitzin aquesta comunicació a l’Administració Tributària per evitar que aquesta posi a disposició dels obligats tributaris notificacions electròniques.

Es poden posar en contacte amb nosaltres per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir al respecte.