Cl@ve: accedir als serveis de l’administració és més senzill

El Ministerio de Hacienda ha impulsat un nou sistema orientat a simplificar els tràmits amb les administracions. El seu nom és Cl@ve, i ofereix un sol usuari i contrasenya per accedir a tots els serveis de l’administració, i elimina així els diferents usuaris que s’havien generat els ciutadans per accedir-hi.

L’objectiu és la possibilitat d’accedir a tots els serveis de l’Agència Tributària, la Seguretat Social, consulta de punts del carnet de conduir … mitjançant un usuari i contrasenya universal. Actualment existeix el DNI electrònic i els certificats digitals per accedir als serveis estatals via electrònica, però de vegades el seu ús pot requerir de coneixements tècnics específics.

Hi haurà dues modalitats d’ús d’aquest sistema:

Cl@ve PIN. Mitjançant una clau escollida per l’usuari i un codi que rebrà en el seu dispositiu mòbil, amb una validesa temporal limitada, podran accedir als serveis de les administracions. Estarà orientat als ciutadans que accedeixin esporàdicament.

Cl@ve Permanent. Anirà dirigit a aquelles persones que mantinguin una relació més estreta amb l’Administració. L’accés es realitzarà mitjançant un usuari i una contrasenya permanents que estaran en custòdia de l’usuari. Quan el tipus de tràmit ho requereixi, s’enviarà un codi al dispositiu mòbil del ciutadà que s’ha de facilitar.

Per fer servir aquest nou sistema serà necessari estar registrat prèviament per Internet o presencialment a les Oficines de Registre. Hacienda informa que ja és possible utilitzar el nou sistema en Tresoreria de la Seguretat Social, Institut Nacional de la Seguretat Social, Agència Estatal d’Administració Tributària, Direcció General de Trànsit i Ministeri de l’Interior. A poc a poc s’aniran incorporant la resta d’organismes, ia finals de 2015 es podrà utilitzar en tots.

En descàrrega: Presentación Sistema Cl@ve

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *