Ajuts per a la formació en digitalització de pimes i emprenedors

El Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital ha publicat al BOE les bases reguladores i les primeres convocatòries del programa Generació Digital Pimes.

Es tracta d’un paquet d’ajudes de fins a 356 milions d’euros fins al 2025, perquè els autònoms i els treballadors adquireixin habilitats digitalitzadores per als seus negocis. Cada alumne disposa de 2.600 euros.

És un pla que s’executa en paral·lel al Kit Digital. En aquest cas, les subvencions no aniran destinades a facilitar l’accés a eines de ciberseguretat, processos o màrqueting, sinó que el total del seu pressupost anirà destinat a formació per millorar les habilitats digitalitzadores dels autònoms que tinguin una pime i els empleats dels seus. negocis.

Les empreses formatives seran les beneficiàries dels ajuts contemplats en el pla Generació Digital Pimes. La Fundació EOI, adscrita al Ministeri d’Indústria, serà l’entitat encarregada de seleccionar-les i atorgar un “bo de formació” als autònoms, directius i empleats de les pimes que ho sol·licitin. Aquest bo servirà per remunerar les organitzacions formatives acreditades.

Aquesta primera convocatòria només està dirigida a pimes amb deu o més treballadors. No obstant això, durant els mesos següents es publicaran les convocatòries per a empreses amb nou o menys empleats.

L’EOI serà l’encarregada de gestionar la inversió prevista. Properament, aquesta entitat obrirà un període de preinscripció per a pimes, directius, empleats i aturats que obtindran un “bo formació” amb què es remunerarà les entitats formadores que l’Administració autoritzi. El funcionament serà molt semblant al establert per al kit digital.

L’EOI és una fundació del sector públic estatal adscrita a la Secretaria General d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR), que es dedica a formar professionals, produir i difondre coneixement i oferir serveis de valor a empreses, emprenedors i administracions, en els valors duna economia oberta, social, verda i digital.

Import de lajuda

Tal com s’especifica a la norma, l’aportació dinerària per cada alumne ascendirà a 2.600 euros. A més, els programes de formació que estiguin inclosos en el pla seran completament gratuïts per als seus participants.

Si ets una entitat formativa, quins terminis tens per presentar la sol·licitud?

Les sol·licituds per ser Entitat Formativa ja es poden presentar a través de la seu electrònica de l’EOI i el termini per inscriure’s com a formador romandrà obert un mes, fins al proper 12 de desembre.

I per a empreses de més de 10 empleats, quin és el termini?

Després de la publicació de les entitats formatives seleccionades, els autònoms, directius i empleats de pimes poden sol·licitar l’accés als bons formatius a partir de març de 2023.

Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per a qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre això.