Rebaixa de l’IRPF, pujada de pensions i xecs nadó: les propostes dels Pressupostos 2018

El Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2018, que actualment està encara en tràmit parlamentari, recull diverses propostes interessants: una rebaixa de l’IRPF per a rendes baixes, una pujada de les pensions mínimes i de viudetat, l’increment salarial per als funcionaris, dos nous xecs nadó i la rebaixa de l’IVA del cinema, entre d’altres. Ho repassem tot:

Els Pressupostos preveuen una baixada en l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) per als salaris més baixos. El mínim exempt de tributació, que actualment es correspon amb un salari brut de 12.000 euros anuals després de la reforma fiscal del Govern de 2015, s’incrementa fins als 14.000 euros. A més, s’incrementa la reducció per rendiments nets del treball per als salaris bruts entre 14.000 i 18.000 euros. Aquesta mesura beneficiarà uns 3,5 milions de contribuents, dels quals al voltant d’un milió són pensionistes.

L’esmentada mesura tributària es completa amb dos nous xecs: un sobre natalitat i un altre de guarderia. Pel que fa a la natalitat, amb caràcter general, la deducció de 1.200 euros anuals s’incrementa en 600 euros per cada fill a les famílies que tinguin la condició de nombrosa. Respecte al nou xec de guarderia, permetrà la deducció de fins a un màxim de mil euros per any per a les mares treballadores per despeses de guarderia de nens entre zero i tres anys.

Pel que fa als actuals xecs familiars, s’amplien per incloure una nova deducció de 1.200 euros anuals per cònjuge per discapacitat.

En el marc de la política fiscal, es preveu que el tipus de gravamen d’IVA aplicable al cinema baixi del 21 per 100 actual al 10 per 100, el mateix que ja s’aplica als espectacles en directe des de l’entrada en vigor dels Pressupostos Generals de 2017.

Es poden posar en contacte amb nosaltres per a qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir respecte d’això.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *