La UE es posiciona en contra del controvertit IRPH

Un informe de l’advocat general del TJUE obre la porta a recórrer la clàusula de l’IRPH de les hipoteques. L’hi expliquem tot.

El 10 de setembre de 2019 ha donat a conèixer l’informe de l’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea el qual es posiciona a favor del client / consumidor en la controvèrsia de l’IRPH en els contractes hipotecaris. En concret considera que “la fórmula matemàtica de càlcul resulta complexa i poc transparent per a un consumidor mitjà”.

Què és l’IRPH?
L’índex de Referència dels Préstecs Hipotecaris (IRPH) és un índex elaborat pel Banc d’Espanya que es calcula segons la mitjana dels tipus d’interès dels crèdits de les hipoteques que concedeixen els bancs. Les quotes de les hipoteques es calculen o bé amb l’Euribor o bé amb aquest índex.

Per què està en dubte?
La hipoteques calculades amb aquest índex són més cares que les calculades amb l’Euribor. Les associacions de consumidors al·leguen que hi va haver una manca d’informació sobre el funcionament de l’IRPH i demanen la nul·litat per manca de transparència en la seva comercialització.

Què puc fer?
Informeu-vos i assessori sobre si està afectat per aquesta clàusula i si pot recórrer el seu contracte hipotecari a la Justícia. Poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’acompanyarem en el procés.

Aquesta opinió de l’advocat general i la futura sentència obren una porta per a tots aquells que han vist retallats els seus drets per aquest índex. A mesura que vagin desenvolupant-se els esdeveniments, per part d’aquest despatx, els anirem informant. Estem a la seva disposició.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *