Acuerdo - Contrato

Nous incentius per a la contractació indefinida

El Govern ha anunciat una bonificació per als nous contractes indefinits. Els primers 500 € del salari quedaran exempts de cotització per contingències comunes. Aquesta mesura pretén afavorir la creació d’ocupació estable i de qualitat, segons ha exepresado el propi president.

Aquesta mesura succeirà a la tarifa plana de 100 euros a la cotització per contingències comunes, que ha beneficiat a més de 200.000 persones. Aquesta reducció de cotització no tindrà, però, cap impacte en la generació de drets de prestacions per al treballador.

Aquesta mesura afavoreix, en major mesura, als col·lectius amb més dificultats per a la inserció laboral perquè suposa una rebaixa progressiva del cost laboral per cotitzacions socials. Per exemple: la cotització a la Seguretat Social dels treballadors amb salaris més baixos es reduirà pràcticament en un 70%; els treballadors amb salaris de 1.000 € veuran reduïdes les seves cotitzacions en prop d’un 50%; i els treballadors amb salaris més elevats, situats a la base de cotització màxima, veuran reduïdes les seves cotitzacions un 14%.

Quant a la durada de la mesura, el Govern preveu que estigui en vigor 18 mesos. Així, la contractació de nous treballadors indefinits serà més barata durant el proper any i mig.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *