Constituir una empresa en 12 hores serà possible

El Consell de Ministres ha aprovat un Reial decret per agilitzar l’inici de l’activitat emprenedora i millorar la competitivitat del model econòmic. La norma regula els estatuts tipus i l’escriptura pública de les societats de responsabilitat limitada mitjançant l’anomenat Document Únic Electrònic (DUE) ia través d’un sistema de tramitació telemàtica del centro de Información y Red de Creación de Empresas (CIRCE). S’aconsegueixen, d’aquesta forma, terminis brevíssims d’atorgament d’escriptura pública (dotze hores hàbils) i de qualificació i inscripció en el Registre Mercantil (sis hores hàbils).

La norma aprovada avui estableix la regulació de les especificacions i condicions de l’escriptura pública de constitució, de manera que es pugui utilitzar un mateix model estandarditzat que permeti, tant a notaris com a registradors mercantils, complir amb aquests terminis tan reduïts. Fins i tot, s’estableix la possibilitat de constituir l’empresa telemàticament, també de forma estandarditzada; però, no tenint estatuts tipus, en aquest cas la inscripció serà provisional.

A Gemap som Punt PAE i especialistes en constitució d’empreses. Si té algun dubte o vol més informació, no dubti a posar-se en contacte amb nosaltres.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *