Anul·lada una clàusula d’un contracte bancari per la mida de la lletra

Els contractes amb els bancs tornen a ser objecte d’una reprimenda per part de la Justícia, en aquest cas per la mala praxi de dissimular clàusules usant una mida de lletra reduïda. L’Audiència de Castelló ha anul·lat una clàusula d’un contracte perquè requeria d’una lupa per a la seva lectura.

La famosa “lletra petita” dels contractes ha tornat a ser censurada per part de les autoritats judicials. En aquest cas, ha estat l’Audiència Provincial de Castelló la que ha anul·lat una clàusula d’un contracte bancari per la mida de la lletra. Així consta en una interlocutòria de 7 de setembre de 2017 que admet a tràmit la demanda del banc contra un client per l’impagament de les quotes de la targeta de crèdit de la qual és titular.

En aquesta mateixa resolució, l’Audiència limita les pretensions de l’entitat financera al permetre reclamar només el concepte principal del deute (4.600 euros) però no així els interessos (766 euros) ja que anul·la la clàusula que els fixa perquè la tipografia en què està redactada és tan reduïda que per la seva lectura no n’hi ha prou amb l’ús d’unes ulleres sinó que es necessita una lupa.

Segons l’acte, “la clàusula general del contracte que fixa l’interès remuneratori no supera el necessari control de transparència, ja que aquest interès remuneratori s’estableix en el revers del contracte que es troba sense signar pel demandat, estant en un context de difícil lectura, donada la lletra tan minúscula que empra per al que es necessita l’ús d’una lupa no sent suficient les lents usuals de lectura, resultant a més de difícil comprensió per a un adherent mitjà en utilitzar conceptes i fórmules matemàtiques complicades “.

Per tant, revisi els seus contractes, i tingui present que els consumidors tenen dret a rebre un contracte les clàusules estiguin redactades de forma clara, senzilla, amb una lletra al qual no sigui inferior a un mil·límetre i mig i sempre amb el contrast suficient que permeti a una fàcil lectura, com exigeix ​​la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris. La normativa de consum ha exigit sempre que la informació figuri amb caràcters llegibles, fàcilment visibles i indelebles.

Es poden posar en contacte amb nosaltres per a qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir respecte d’això.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *