2016: Any de sentències singulars

El 2016 ha estat un any de fites judicials, detallem a manera de resum algunes de les resolucions judicials que més repercussió han tingut durant l’any ja vençut i que sens dubte tindran transcendència en aquest nou 2017.

1. Clàusula sòl:

¿El banc m’ha cobrat de més, tinc dret a reclamar els meus diners?
La sentència dictada pel TJUE de data 21 de desembre de 2016 ha determinat que no és possible establir límits temporals a la devolució de les quantitats cobrades pels bancs per l’aplicació de l’anomenada clàusula Sòl. Aquest fet obre les portes per recuperar els diners.

No dubti en contactar amb GEMAP si vostè és perjudicat, o ho ha estat per l’aplicació de la clàusula sòl. Podem ajudar a recuperar els diners.

2

Puc reclamar les despeses que vaig pagar quan signi la meva hipoteca?
La sentència del TS suprem de data 23 desembre 2015 declara abusiva la clàusula continguda en pràcticament totes les escriptures d’hipoteca per la qual l’entitat Bancària repercuteix al consumidor, totes les despeses relatives a la formalització de la hipoteca, sent aquesta qui els hauria d’haver assumit.

Des de GEMAP ens posem a la seva disposició per assessorar-lo sobre la manera de recuperar els seus diners.

3. Llei de Segona Oportunitat:

Puc reclamar les despeses que vaig pagar quan signi la meva hipoteca?
¿La meva situació econòmica és insostenible, puc optar a una segona oportunitat?
La sentència dictada per l’Audiència Provincial De Mallorca, núm 260 de 21 setembre 2016 obre una nova oportunitat per a totes aquelles persones que per determines circumstàncies han perdut tot el seu patrimoni i continuen acumulant deute. Concretament estableix una nova interpretació de la Llei de la Segona Oportunitat 25/2015, de 28 de juliol, referent a la dubtes de dret públic, concretament les derivades de la Hisenda Pública i la Seguretat Social entre d’altres, les quals encara que aparentment s’han d’excloure de qualsevol exoneració de deutes, aquest tribunal estableix la possibilitat de exonerar-argumentat, d’una manera arriscada, que el contrari no seria una autèntica segona oportunitat.
Des de GEMAP podem assessorar sobre quina és la millor manera de acollir-se als beneficis de la Llei de Segona Oportunitat. No dubti en contactar amb nosaltres.

4. Prestació per maternitat:

¿Tributa per IRPF o es pot sol·licitar la devolució del declarat en renda?
El passat mes de novembre 2016 una sentència del TSJ de Madrid va fer saltar les alarmes oposant-se a la interpretació de l’Agència Tributària per la qual, la prestació per maternitat de la Seguretat Social ha de ser considerada com a rendiments del treball afectes a tributació per IRPF. Aquesta nova argumentació va obrir una via a la sol·licitud, per part de més d’un milió de contribuents, de la devolució del que tributat per aquest concepte en les seves declaracions de renda dels últims 4 anys.
Des de GEMAP podem assessorar-lo en el seu cas concret i valorar la viabilitat de la seva reclamació.

5. Dació en pagament:

¿Si el banc em treu la casa he de seguir pagant?
La recent sentència dictada pel Jutjat del Mercantil nº 10 de Barcelona el 7 de desembre de 2016 ha declarat nul·la per abusiva la clàusula establerta en un préstec hipotecari per la qual el deutor, en cas d’impagament, ha de respondre amb tots els seus béns restants, presents i futurs, de l’import pendent de la hipoteca encara que el banc ja s’hagi adjudicat el seu habitatge.
Aquesta sentència estableix la dació en pagament per la via judicial, ja que en declarar-se nul·la la clàusula per la qual el consumidor respon amb els seus béns presents i futurs, amb el lliurament de l’habitatge s’ha de considerar saldat el deute.
Des de GEMAP el podem assessorar. Si vostè es troba en aquesta situació, contacti amb nosaltres.

 

Li recordem que el nostre Servei Jurídic està a la seva disposició per a qualsevol dubte o circusntancia que ho necessiti.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *